Tyhle čokoládové pralinky jsem musela dělat na dvakrát. Poprvé jich bylo míň, než jsem zamýšlela, a tak se žádná nedožila focení v prezentovatelném stavu. Jsou vážně výborné a – jak je mým zvykem snad u všeho – velmi jednoduché. Mají nadýchanou konzistenci a přímo se rozplývají na jazyku. Co jim dodává fakt výjimečnou chuť, je sonnentorské koření. Nejsem moc dobrá kuchařka ani cukrářka a namíchat si vlastní kořenící směs je pro mě nesplnitelný úkol. Tak jsem ráda, že to někdo dělá za mě a já se pak můžu chlubit cizím peřím 🙂
Všechny tři recepty, co tu dneska najdeš, jsou velmi variabilní co do surovin, tak i do jejich dávkování. Dej tam zkrátka to, co máte rádi, v takovém množství, jaké máte rádi. Jediná podmínka – aby hmota zůstala pěkně vlhká, držela pohromadě a nerozpadala se. Základ všech srdíček tvoří různá ořechová másla. Dají se koupit už hotová, ale můžeš je snadno a mnohem levněji vyrobit i doma. Jak?
Domácí ořechové máslo
|
Nejmilejší čokoládová srdíčka
100g kešu másla
50g kokosového másla
2 lžíce nepraženého kakaového prášku
tonka boby (Sonnentor)
bio směs květů a koření Všechno nejmilejší (Sonnentor)
lyofilizované ovoce – třeba jahody, maliny nebo borůvky
♥
Zázvorová srdíčka s vůní orientu
100g mandlového másla
50g kokosového másla
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce nepraženého kakaového prášku
tonka boby (Sonnentor)
kandovaný zázvor (Sonnentor)
bio kořenící směs Aladinovo koření do kávy (Sonnentor)
♥
Kávová srdíčka s rumem
150g rozpuštěného kakaového másla
50g mandlového másla
3 lžíce kokosového oleje
3 lžíce nepraženého kakaového prášku
1 lžíce rumu
kakaové boby
tonka boby (Sonnentor)
jemně namletá káva Vídeňské pokušení (Sonnentor)
bio směs květů a koření Chai Polibek orientu (Sonnentor)
Postup je pořád stejný. Ořechová másla a kokosový olej dej do mixéru a umixuj do hladka. Přisyp kakaový prášek a případně přilij rum. Podle chuti (a receptu) přidej ostatní ingredience – kořenící směsi, na kousky nakrájený zázvor, mletou kávu, lyofilizované ovoce a najemno nastrouhané kakaové nebo tonka boby. Tím vším můžeš srdíčka nakonec ozdobit i shora. Všechno pořádně promíchej, nalij do formiček a nechej ztuhnout v mrazáku. Srdíčka opatrně vymáčkni z formy a můžeš mlsat. Když je necháš trochu povolit, budou mít výraznější chuť. Pokud budeš mít co skladovat, zvol lednici pro krátkodobé uložení a mrazák pro delší skladování.
Dobrou chuť a krásného Valentýna!
♥
Na základě mnoha dotazů, které mi přišly k předvánočnímu kosmetickému receptu, jsem tentokrát přímo do receptu přidala prolinky na e-shop Sonnentoru. Tak snadno a rychle najdeš navlas stejné suroviny, jaké jsem použila já a jaké můžu jenom doporučit. Ale pozor – dávkuj lehkou rukou. Čerstvé bio koření má vážně sílu!
Všem ze Sonnentoru děkuju za skvělé ingredience a mrzí mě, že vám nemůžu poslat taky ochutnávku 🙂